Coachen is geen bestaan,

Telefoonwinkel Nijmegen

Coaching wordt gewoon gezien als een bestaan, een manier om mensen te helpen hun doelen te bereiken of hun weg te vinden. Dit is eenvoudigweg geen stap, maar eigenlijk een reis. We keren voortdurend terug naar het object van ons verlangen en beginnen opnieuw. Coachen is een zich steeds ontwikkelende reis en voor de meesten van ons een doorlopend proces. Het houdt ook in dat men op zichzelf vertrouwt ten behoeve van geëngageerde cliënten en dat men hen ook het broodnodige vertrouwen schenkt. Het is misschien nog wel meer een veilige plek voor de betrokken partijen om ongemakkelijk met elkaar om te gaan en verliefd op elkaar te worden. Coaching gaat over “voor” wat je wilt; dat wil zeggen, het is moeilijk om over te brengen hoe het zou zijn om er al te zijn. Dat is in het heden zijn in het hier en nu. Ja, denk aan alles wat daar bij kan horen. Het kan ook gaan om zaken als eigenwaarde, zelfvertrouwen, risico’s en veranderingen in het proces om te leren hoe je leven eruit zal zien, wat belangrijk is, enz… Het is zo’n algemeen en weinig succesvol concept, waarbij niet in detail wordt nagegaan wat onmiddellijk voordeel kan opleveren en wat op lange termijn. Coaching gaat uiteindelijk over strategisch denken, en dat is een zeer algemene opvatting van denken die vaak problematisch kan zijn en wat we zien gebeuren met zo veel mensen.

Het proces van coaching is onafhankelijk van het gestructureerde formaat van je lab. Het is als de kinderopvang, de dag dat je glimlachte onder het raam van je ouders en direct werd verwelkomd door degene die besloot je te verwelkomen. Hetzelfde uitgangspunt geldt ook voor coaching. Coaching is niet een sporadisch regelen door middel van moguls, bij-houden, aanbevelen-en-zijn, lezingen over ethisch gedrag, lessen, sessies, tutoring, luistersessies en nog veel meer. Het leerproces kan vergelijkbaar zijn, maar er is één belangrijk verschil. Over het algemeen krijgen coaches het vertrouwen om mensen te benaderen, advies en counseling zijn dat meestal in het algemeen. De coaches, vaker de “puppy” en vooral de “rukkers” zijn opgeleid om u te begeleiden en te laten zien wat positief en wat negatief is in alle aspecten van het leven. De waarde van het hebben van professionals om je heen om je door een zeer moeilijke periode van het leven te helpen is een menselijke basisbehoefte. Coaching gaat over tijd doorbrengen met anderen in het leven om u te ontdekken. De ware coach en zijn patiënt zullen alleen in staat zijn hun sterke punten te ontdekken. De echte coach zal ook meer aandacht hebben voor ethiek en zelfverantwoordelijkheid en zal meer belang hechten aan dit aspect van het leven.

Een coach is waarschijnlijk de enige persoon die je de lakmoesproef van Londen kan geven, en ik wist het. Stel je voor dat je deze vrouw zou zien die de hele ochtend op hetzelfde tijdstip was aangekomen voor precies hetzelfde doel. Ik herinner me dat ik me op een bepaald moment erg gestrand voelde. Ik was geïsoleerd in mijn eigen huishouden door mijn dochters en mijn man. Ik herinner me dat ik dacht, toen had ik geen tijd meer om aan mezelf te denken. Het ging allemaal om het helpen van de ander.

Ik dacht dat ik haar zwakke buitenkant moest compenseren, dus in plaats van uit te gaan, was ik zelf in het water gezonken, aan het verspillen en niet in staat om voor mezelf te zorgen. De coach is inderdaad iemand die je vertrouwt en die je zult beschouwen als een sportman, iemand die rondjes loopt – als er iets te doen is of iemand die je moet ondervragen. Dus in het kort een goede coach zal je vriend zijn, je vertrouweling, motivator, mentor en gids, die je alle mogelijke steun en enthousiasme geeft. Kortom een goede coach is leuk, heeft modieus haar, zegt niet alles wat je wilt horen, inspireert je om een Dare Winner te zijn, is ondersteunend en liefdevol, respecteert je JOYR, is altijd een beetje ondeugend – EN geeft je een redelijke dosis van wat goed is voor je geest, lichaam en geest – EN brengt je de gretigheid bij om te oefenen.

Dit is geweldige coaching en zal je goed helpen:-)

 

Lees meer..

Coach Leiden

Coach Utrecht

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *