de-installeren en herinstalleren

Computer reparatie Nijmegen

 

 

 

 

Het formatteren van een oud besturingssysteem of het converteren van een DOS schijf naar Windows is een procedure die repartitioneren wordt genoemd. Wanneer een besturingssysteem geformatteerd is, is het onmogelijk om de machine op te starten en moet u opnieuw opstarten. Het opnieuw petitioneren van een computer reparatie is een methode waarbij besturingssystemen opnieuw worden geformatteerd nadat iemand ze heeft gebruikt. Soms is het ook mogelijk om een paar MB van de bootsector opnieuw te formatteren. Als u dit doet, zijn uw oude gegevens nog steeds toegankelijk, maar u begint opnieuw zonder gegevensverlies. Gewoonlijk kun je een computer op 10 manieren partitioneren. U kunt het besturingssysteem draaien vanaf elk van de onbezette ruimtes (“hot spots”) op de schijf.

Microsoft Windows is een stuk software dat wordt gebruikt om een computersysteem te maken. Het bestaat uit een toepassing, gegevensbestanden en een gegevensmotor. Een van de fundamentele bewerkingen die door deze software wordt uitgevoerd is het formatteren van de bestanden die het bevat. Dit proces van het opslaan van bestanden op een schijf wordt formatteren genoemd. Vensters formatteren is vergelijkbaar met de andere hulpprogramma’s die worden gebruikt om kantoordocumenten in een niet-wijzigbaar formaat te maken. Soms laten oude besturingssystemen het proces van het formatteren van de harde schijf extra functies uitvoeren die niet van veel nut zijn voor moderne besturingssystemen. Dat is de reden waarom het formatteren van een harde schijf soms niet goed werkt.

Gelukkig zijn er moderne computers met software die het probleem van een geformatteerde harde schijf kan verlichten. Deze software kan de geformatteerde harde schijf omzetten naar een nieuw besturingssysteem. De software kan de harde schijf formatteren voor het aantal partities dat aanwezig is en het besturingssysteem ervan op de hoogte brengen dat alle besturingssystemen correct geïnstalleerd zijn. Dit is vooral nuttig wanneer u een software bent tegengekomen die niet kon formatteren.

Er zijn gratis programma’s die Hulp Herstellen van geformatteerde Windows harde schijf. De kans op overleven van gegevens van een geformatteerde harde schijf zijn niet van goed. Tenzij men extreem veel geluk heeft, gaan gegevens die zijn opgeslagen op een geformatteerde harde schijf meestal verloren. Er zijn echter gratis programma’s die kunnen helpen bij het herstellen van een deel van de gegevens die zijn geformatteerd. Deze gratis programma’s kunnen van grote hulp zijn als men te maken heeft gehad met een proces dat er niet in slaagt te formatteren. Bovendien kan deze software van belang zijn voor iedereen die een computer tegenkomt die een formattering heeft ondergaan.

Het is belangrijk te beseffen dat het verwijderen en her installeren van programma’s die gekoppeld zijn aan de geformatteerde schijf over het algemeen een zeer riskante taak is. Het is heel gemakkelijk om een fout te maken waardoor de opnieuw geformatteerde schijf verlaten wordt. hou u aan de volgende regels: Maak altijd een back-up van

lees meer:

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *