Het verschil tussen CAD en 3D modelleren

Cad Cam

 

 

 

 

 

Er zijn enkele verschillen tussen een CAD-systeem en een CAM-systeem. Het meest in het oog springende verschil ligt in de termen van “subdelegatie”. In een CAD-systeem wordt elk onderdeel van het produkt afzonderlijk gemaakt, terwijl in een CAM-systeem elk onderdeel wordt gemaakt door middel van een machine waarmee het produkt uit kleinere onderdelen kan worden gemaakt. Het is gemakkelijker computers op te leiden om een CAD-systeem te besturen dan een machine op te leiden om een bepaald type onderdeel te produceren.

CAD-CAM

CAD-CAM is een type CAD-software, waarmee de gebruiker praktisch elk type onderdeel kan maken. Deze software stelt de gebruiker in staat om te creëren, modelleren, prototypes te maken, te engineeren, te produceren, te assembleren en/of te bewerken SolidWorks, minder bekende software dan de industriestandaard AutoCAD. Sommige goedkopere replicatiesystemen zijn niet in staat om Prototypes ( SolidWorks editie) te produceren, hoewel de kleinere schaalmodellen zonder problemen met CAM gemaakt kunnen worden. SolidWorks is beperkt in zijn mogelijkheden om ontwerpen te reproduceren met de standaard 2D/3D ontwerpwijzigingen. Andere CAD software stelt de ontwerper in staat om virtuele ontwerp afdrukken te maken van bepaalde fysieke objecten. Zoals textuur op een voorwerp, kleurvariaties van een voorwerp, afmetingen, spanningen toegepast op een ontwerp. Computer Aided Design, biedt deze mogelijkheid met meer flexibiliteit. Een andere functie stelt de ontwerper in staat spraakopdrachten aan de computer te geven, samen met de mogelijkheid van programmeertalen zoals ActionScript, HTML, Perl, Visual Basic, en C++.

CAD wordt al bijna sinds het ontstaan van desktop computers gebruikt. Tegenwoordig is CAD geëvolueerd en bevat het vele nieuwe technieken die het tot een krachtig hulpmiddel voor de ontwerper maken. Het is in feite een van de snelst veranderende technologieën op zich. Met de komst van het World Wide Web kan CAD nu worden gebruikt om scans te maken van hele fabrieken, kantoren, winkels en huizen. Dit produkt stelt de gebruiker in staat om in de werkelijke machine te zitten en deze te bekijken alsof hij er virtueel in zat. CAD stelt de ontwerper in staat het probleem van het product te bekijken terwijl hij de machine bedient, alsof hij het product daadwerkelijk maakt terwijl hij in de machine zit.

Web browser integratie

zoals, inzoomen, overzicht, roteren, enz. Dit alles stelt de gebruiker in staat het product te bekijken terwijl hij de machine bedient en voor de ontwerper om het beeld te roteren om een product vanuit elke hoek te bekijken. Voor dit product is meer geavanceerde apparatuur en/of software nodig dan voor een standaard desktopcomputer.

Accessoires

Net als bij CAD zijn er veel accessoires beschikbaar bij CAD software zoals gereedschappen, linialen, Eerlijk NIET op schaal, type dimensionale symbolen, oppervlakte sjablonen, converters en vele anderen. Hulpmiddelen zoals een Excel-editor, een elektronisch tekensysteem, 3D-calculators zijn vooraf geïnstalleerd met CAD-softwarepakketten.

Computer-Aided Design Software pakketten zijn verkrijgbaar bij verschillende bedrijven. Over het algemeen ligt CAD-software ergens in het bereik van een middelhoog tot een laag programma. Het is belangrijk om verschillende pakketten te vergelijken voor de best mogelijke resultaten. CAD software is verkrijgbaar bij verschillende bedrijven zoals; AutoDesk, PTC, POD detriment, en UGS Corporation. AutoCAD is het computer aided design programma dat het meest wordt gebruikt door ingenieurs en architecten. Het AutoCAD-programma kan worden aangeschaft voor gemiddeld $ prepaid. De programma’s zijn kleiner van formaat en wegen ongeveer evenveel als een Word-document. Het nadeel van AutoCAD is dat er maar één harde schijf kan worden gebruikt. Voor het overzetten van CAD-bestanden kunt u daarom het beste een tweede harde schijf gebruiken. CAD software biedt vaak sjablonen en normaal gesproken hoeven gebruikers alleen het bestandsformaat te wijzigen.

3D Modeling

Een 3D model wordt gemaakt door een combinatie van algoritmen, scalaire waarden en restricties. Dit is de meest verdienstelijke vorm van 3D modelleren. 3D modelleren wordt veel gebruikt in de internationale architectonische gemeenschap. 3D modellering kan worden gebruikt om een hele reeks dagelijkse voorwerpen te genereren. Voor het Amerikaanse leger is 3D modellering van cruciaal belang bij het nemen van nieuwe beslissingen over de volgende generatie Anti-Apart (SAN) lijsten, die worden gebruikt voor het veilig maken van mijnenvelden. 3D-modellering wordt ook gebruikt bij de Aero(TM) strike hit van de United States Air Force, en bij het bepalen van de betrouwbaarheid van bepaalde gebieden van een militair wapen, zoals gepland. 3D-modellering wordt gebruikt om landingsgestellen voor vliegtuigen te ontwerpen, naar verluidt. Een goede beslissing voor de instandhouding van een lucht- en ruimtevaartindustrie is het kiezen van de juiste weg, volgens de eisen, door middel van 3D-simulatie, alvorens het daadwerkelijk uit te bouwen.

lees meer:

Cad cam programmeur Breda

 

Cad cam

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *