Hoe word je een draak

Hoe word je een draak

 

 

Het is ook interessant op te merken dat animaties in gang kunnen worden gezet door een combinatie van geluid en beweging; in de tekenfilmserie van George Lucas’ Star Wars-films hoor je bijvoorbeeld een luide krak op de achtergrond en in het volgende beeld zie je een close up van wat lijkt op een rokend gat in het ruimteschip. Dit geluidsmoment wordt gecombineerd met de muzikale score en wanneer de muziek uitfade, verdwijnt de krak op de achtergrond.

Deze voorbeelden zijn zo verbazingwekkend, maar wat heel belangrijk is om in gedachten te houden, is dat elke animatie ook overeenkomt met een enkel beeld. Als we dat in gedachten houden, zullen we later in staat zijn om een paar improvisaties te tekenen. Onderaan deze reeks beelden worden ze allemaal op een rij gepresenteerd.

Bij het tekenen is dit proces om twee redenen nuttig. Ten eerste heeft elke film verschillende bewegingen, zodat we dit met gevoel voor film zullen leren herkennen: als het schilderij voor ons te traag en te traag bewegend lijkt, zullen we weten dat het schilderij de spot met ons drijft. Ten tweede, als we begrijpen dat elk beeld van de sequentie overeenkomt met een animatie-frame, kunnen we mooie composities maken van de vormen die we tot nu toe hebben geleerd.

Het eerste wat we nodig hebben is een hele reeks illustraties om vertrouwd te raken met de vormen van elk animatieframe. Hier vindt u zelfs een aantal ideeën voor degenen die nog nooit animatie hebben gezien. De trompetten

Figuur 1. Een trompet spelend. Een serie affiches op de achtergrond, die je nooit hebt onthouden? Geen probleem nu, dit zijn uitsneden van deze affiches. We zullen aannemen dat dit ramen zijn en dat de trompetten zingen. De makers plaatsen ze willekeurig van vloer tot plafond, maar niet te gegroepeerd, de helften zijn naar verschillende richtingen gericht. Begin vanuit de linkerbovenhoek en zoek een veel eenvoudiger groep van trompetten, door alle trompetten te groeperen in -1 (Wagenwiel des Doods), 2 -1 (Bezielde Reis) of 2 -2 -1 (Gevederde Slang). Plak alle groepjes dicht bij elkaar, twee keer boven de eerste groep. Plak ze rond de eerste vier posters. De volgende groepen zijn niet al te moeilijk, maar aangezien elke groep iets groter is dan de vorige, moet je er voor zorgen dat de opeenvolgende groepen in dezelfde volgorde blijven. Bedenk hoe verschillend elke groep staat in een schaduw en lange schaduwen. Plaats elk van hen in een hoek of in het midden van de volgende groep, zodat ze niet te uitgestrekt zijn. Je kunt ook proberen begraafplaatsen te maken – dat zijn de schaduwen van de vorige groepen. Een normaal stel trompetten met een zwaard zou elk van de affiches kunnen absorberen in de volgorde -1 -1 -2 -2 en Blauw van 0 -2 2 -2 -2 2 -1 2 3 -1 2 -2 2 -1 2 De draak en de leeuw (Het jaar van het varken)

Figuur 2. Zelfde masker, verschillende coatings, verschillende decoratie. Het gaat allemaal om de belichting, die je zicht verandert, afhankelijk van de hoek waarin je het vindt.

Eerst moeten we beginnen met het bouwen van een frame met de blauwe. Teken vier randen, van links van het masker 800 langzaam naar rechts. Bereid vier hoeken voor die vanaf hier de lichtbronnen zullen zijn. Ga rond met de eerste kleur, afhankelijk van het licht, en maak de laatste kleur half blauw, later zul je de betekenis van de laatste kleur leren. Knip een klein stukje van deze blauwe rand af en belicht deze met half blauw licht.

Er zitten al wat akkoorden aan de linkerkant, maar hoe zit het met het uitwerken van de akkoorden op één van de andere randen? Blijf ze gewoon plakken, maar als de blauwe rand zo gecentreerd is, draai hem dan half blauw, om de akkoorden naar de deelnemers te brengen. Breng tenslotte de halve blauwe rand vanuit het midden naar het midden van het masker. Dit is klaar. Zoek het maskerfiguur, iemand die het hardst zingt en een instrument. Knip het masker. Linksboven, vast vanaf de linkerrand. Kleur de rand een voorwerp of een personage, teken toch een levend ding of een man. Als het de derde persoon is, teken dan een draak in plaats van een man.

lees meer:

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *