Leidingbouwers

Leiding bouwers zijn werktuigbouwkundigen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en bouwen van de leidingsystemen voor het transport van water, gas, olie en afval. Ze zijn betrokken bij elk aspect van de totstandkoming van deze leidingsystemen. Leiding bouwers tekenen eerst de blauwdrukken voor het systeem en helpen vervolgens bij het selecteren van de materialen die gebruikt gaan worden om de leidingen en bijbehorende componenten te bouwen. Leiding ontwerp is een uitstekende carrièremogelijkheid voor een werktuigkundig ingenieur, omdat het geschikt is voor afgestudeerden in werktuigbouwkunde die houden van ontwerp, verbeeldingskracht en creativiteit. Naast je richten op leiding ontwerp zijn er meer mogelijkheden voor werktuigkundig ingenieurs. Welke mogelijkheden dat zijn en wat deze inhouden, lees je hieronder.

Transport: lucht- en ruimtevaarttechniek & autotechniek

Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek is een gebied van werktuigbouwkunde dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Het heeft twee grote en overlappende takken: luchtvaarttechniek en ruimtevaarttechniek. Lucht- en ruimtevaartingenieurs ontwerpen en testen raketten, vliegtuigen, satellieten en ruimtevaartuigen. Ze creëren ook voortstuwingssystemen en evalueren de aerodynamische prestaties van vliegtuigen en verzekeren dat alle blauwdrukken, prototypes en producten voldoen aan de vereiste technische normen, milieukwesties en klantvereisten.

Auto-ingenieurs houden zich bezig met de productie, ontwikkeling en modificatie van personenauto’s, vrachtwagens, bussen, motorfietsen of terreinwagens. Het wordt ook vaak automobieltechniek genoemd. Het automotive  bouwveld is onderzoeksintensief en omvat de directe toepassing van wiskundige modellen en formules.

Onderhoudstechniek

Onderhoudstechniek is een gebied van werktuigbouwkunde dat zich bezighoudt met de toepassing van bouwconcepten voor de optimalisatie van apparatuur, procedures en afdelingsbudgetten om een ​​betere onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van apparatuur te bereiken.

Nucleaire engineering

Nucleair ingenieurs onderzoeken en ontwikkelen de processen, instrumenten en systemen die worden gebruikt om voordelen te halen uit kernenergie en straling. Veel van deze ingenieurs vinden industriële en medische toepassingen voor radioactieve materialen, bijvoorbeeld in apparatuur die wordt gebruikt voor medische diagnose en behandeling.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *