Sieraad

Een sieraad, ook wel een juweel genoemd, is een object dat over het algemeen op het lichaam gedragen wordt met als doel een outfit te complementeren of te verfraaien.      Een ander soort sieraad is een piercing, waarvoor er een gat in het lichaam gemaakt moet worden, om erin vastgemaakt te worden, bij oorbellen bijvoorbeeld moet er soms ook een groot gat gemaakt worden, om er zeker van te zijn dat het erin past.

Een sieraad heeft geen echte functie, en dient eigenlijk alleen als decoratie. Daarom wordt iets als een horloge of een zakhorloge niet als juweel gezien, maar als een functioneel item. Ook gebruikt men een bril soms als een decoratie, maar de meeste mensen gebruiken het met een functie in het achterhoofd, dus is dit ook niet een juweel of sieraad.

Handgemaakte sieraden

Sieraden zijn accessoires, items die men aan hun outfit toevoegt om te zorgen dat hun outfit er iets beter uitziet, en dat alles goed tot elkaar komt. Vaak is dit dan een accessoire, gekocht van een een fabrikant die dan veel en veel van datzelfde model maakt, allemaal generiek en allemaal hetzelfde. Iets wat veel mensen doen is of zelf sieraden maken, waarbij zij dan zelf de materialen en machines kopen,  of handgemaakte sieraden kopen van een juwelier, of van een persoon. Dit geeft de sieraden wat meer karakter, aangezien iemand er echt moeite in heeft gestoken om het te maken.

Boho armbandjes

BOHO, een afleiding van het Bohemian chic, een uitvloeiing van de hippie tijd, was een muziekstijl, waarvan er op een gegeven moment een kledingstijl van werd gemaakt. De meeste sieraden die er benut worden in deze kledingstijl lijken op die van de tijd van de Vikingen, gemaakt met over het algemeen goud of zilver, maar ook met touw. Vaak ook in combinatie met andere metalen en een of meerdere edelstenen. Bohomian armbandjes zijn vaak uitgerust met een parelmoer, met maanstenen of een hanger van zilver of goudkleurige stof in de vorm van dieren.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *