Wat is er gebeurd?

 

IT projecten

 

 

Definitie van Done

De mainframe is een computersysteem dat de ruggengraat vormt van elke grote organisatie of onderneming die in staat is gegevens te verwerken, computer- en communicatiefuncties uit te voeren en bedreven is in het gebruik van computertechnologieën voor grootschalige verwerking. mainframe – met rekencapaciteiten als een verlengstuk van het menselijk brein – mainframes zijn computers met een centrale verwerkingseenheid (CPU) die een Random Access Memory (RAM) en een harde schijf combineert met een conventioneel model processor.

De mainframecomputer heeft een zeer veeleisend profiel, met zijn eis van een hoge specificatie van compacte ruimte, een relatief laag stroomverbruik als gevolg van geavanceerde functies. Hij is nodig voor de verwerking van zeer gegeven intensieve wiskundige berekeningen. Een ander groot nadeel van mainframes is dat zij vrijwel geheel stationair zijn, en niet kunnen worden opgewaardeerd.

Wat mainframes betreft, zijn de mogelijkheden die in het hedendaagse besturingssysteem zijn ingebouwd, niet in staat om te voldoen aan de hoge rekenbehoeften van deze massieve computers.

De studie van de informatica kan leiden tot een breed begrip van de algemene structuur en specificatie van een mainframesysteem. De haalbaarheid van het ontwerp zal worden geanalyseerd; het besturingssysteem en de compilers zullen worden bestudeerd in relatie tot de populaire implementaties van UNIX en JVM-talen met hoge prestaties. Harde schijven zullen worden getest; interrupts en andere randapparatuur zullen worden bestudeerd met betrekking tot de pakketgrootte en jitter van het systeem, en beveiliging zal worden bestudeerd. Dit zijn enkele van de fundamentele tests waarop de betrouwbaarheid van een mainframe stuk kan lopen.

Een belangrijke ontwikkelingstrend bij mainframes is het opnemen van veiligheidskritische non-stop segmenten in het UNIX besturingssysteem. Deze segmenten zijn bedoeld om continu te draaien en bepalen of het systeem al dan niet kan worden afgesloten of in de ruststand kan komen. Deze worden ook wel non-stop servers genoemd.

Onderzoek

In het midden van de jaren negentig, met de start van de nieuwste generatie besturingssystemen, begon een nieuw signaal dat van de computer naar het computerpaneel werd gestuurd, steeds duidelijker te worden. Dit was het begin van het tijdperk van continue paneelbewaking, dat verscheidene decennia heeft geduurd.

Er zijn verschillende nieuwe veiligheidstechnologieën ontwikkeld om de door deze mainframes verbruikte warmte en energie te verminderen. Moderne mainframes hebben onderbreekbare componenten en de componenten worden geprogrammeerd met behulp van microcontrollers. De microcontrollers hebben 80 timers die de werking van 1 miljoen of meer systeemelementen kunnen besturen. Timers hebben zich ontpopt als een veiligheidsvoorziening, aangezien mainframes lange tijd niet worden gebruikt en er dus weinig kans op storingen is.

Een taak begint met de uitvoering op een mainframecomputer. Zodra de taak is voltooid, stuurt de computer een signaal naar de proceskast, die dan beslist of de taak al dan niet wordt voortgezet. Als gevolg hiervan zijn mainframes veel responsiever en betrouwbaarder dan andere computers in het netwerk.

Systemen

Tegenwoordig worden mainframes gebruikt in bedrijven, agentschappen en overheidsorganisaties. Interne emails, opslag en database worden op deze computers uitgevoerd. Dit zijn ook de systemen die zich bezighouden met de dagelijkse bestanden van klanten, IT projecten en werknemers. Organisaties hebben verschillende computerbesturingssystemen. Deze zijn gebaseerd op modellen zoals IBM’s, MSDOS, OS/ Pascal, Unisys, Dell, en anderen.

Voordelen

Softwarerotatie kan zeer nuttig zijn om fouten te elimineren en de bestanden of gegevens opnieuw te ordenen. Degraderende schijven kunnen tijd en middelen verspillen. Schijven kunnen worden vervangen door CD’s of DVD’s. Gegevens kunnen worden opgeslagen en verwijderd naar gelang de behoefte.

lees meer:

ICT projecten

Ontwikkelomgeving

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *